Du är här: hem » Magcancer » Magcancer: symptom

Magcancer: symptom

Som tidigare sagt: de olika typer av magcancer man kan ha är bukspottkörtelcancer, tjocktarmscancer, magsäckscancer, ändtarmscancer, tunntarmscancer, levercancer och gallvägscancer.

Vilka symptom på magcancer är vanligast?

Beroende på vilken typ av magcancer det är man drabbats av så visar det sig genom olika symptom. Det finns dock en något röd tråd hos de olika typerna av magcancer och deras symptom. För det första är det smärtor i buken och smärtor i ryggen som är vanliga symptom på magcancer.

Det finns också olika symptom på magcancer som visar sig genom att man förlorar aptiten på mat, ett symptom som beror på att det finns en tumör som på något sätt lagt sig någonstans där maten går förbi.

Om detta störts genom att en mer eller mindre stor tumör blockerar så tappas matlusten och det kan upplevas olustkänslor när man äter mat.

Vad göra om man upplever symptom på magcancer?

Om man upplever något av de symptom som finns på magcancer så bör man besöka en läkare för att se vad det är som orsakar de symptom som upplevs.

Det bästa är att ta det säkra före det osäkra och göra en undersökning direkt när man upptäcker att någon av de symptom som finns för magcancer utspelar sig, speciellt om man är mer än femtio år gammal då risken för magcancer ökar med åldern.